Яскравим осіннім днем поточного 2019 року Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді спільно з Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти на базі Новоушицького будинку дитячої творчості Новоушицької об’єднаної територіальної громади проведено обласний семінар-практикум директорів закладів позашкільної освіти з науково-технічного і художньо-естетичного напрямів на тему: «Позашкілля в умовах реформування».

2Зустріли гостей вихованці вокального та хореографічного гуртків. Директори закладів позашкільної освіти мали можливість переглянути виставку-презентацію робіт вихованців з декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.

Директор обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Гончарук Григорій Макарович чітко окреслив завдання семінару та акцентував увагу та тому, що система позашкільної освіти України нині перебуває на важливому етапі розвитку, переходу до більш якісного стану. Відповідно, вимагає удосконалення зміст позашкільної освіти, його регламентація та обґрунтування на наукових засадах.

3Із вітальним словом до учасників семінару звернувся заступник голови Новоушицької об’єднаної територіальної громади Віталій Кокарев. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Новоушицької селищної ради Власова Маргарита Миколаївна охарактеризувала координаційні відносини в розвитку позашкільної освіти Новоушиччини та побажала учасникам семінару плідної роботи та зацікавленої розмови відзначивши, що ця зустріч буде ще одним кроком, вищим щаблем до реалізації найвищої мети – виховання і розвитку дитини.

4aВ ході роботи семінару були проведені, згідно з програмою, всі заплановані заходи, директор Новоушицького будинку дитячої творчості Моспан Надія Миколаївна ознайомила присутніх із діяльністю закладу та розповіла про репутаційний менеджмент в управлінні сучасним закладом позашкільної освіти. Освітній простір позашкілля охарактеризувала методист Новоушицького будинку дитячої творчості Біда Ольга Олександрівна.

5Цікавим також був практичний блок семінару-практикуму. Присутні на заході поринули у надзвичайний світ музики та отримали безліч позитивних вражень. Адже музичний калейдоскоп виступів вихованців гуртків «Вокальний спів» та «Троїсті музики» студії сучасного танцю «Дежавю», клубу спортивного бального танцю «Бандана» учнів загальноосвітніх закладів,  їх артистизм та висока виконавча майстерність приємно вражали учасників семінару-практикуму. Цікавими та оригінальними були проведені майстер-класи гуртків «Умілі ручки», «Я лідер», «Народні промисли», «Троїсті музики».

На завершення роботи семінару-практикуму відбулася екскурсія до Дністровського водосховища.

6Семінар-практикум пройшов у властивій позашкільникам дружній атмосфері. Інформаційно насичений та змістовний семінар дав можливість побачити успішний результат діяльності педагогів-позашкільників Новоушицької об’єднаної територіальної громади.

То ж для всіх учасників заходу, які із задоволенням відмітили практичну користь проведеного семінару-практикуму і натхненність його організаторів, семінар стане гарним стимулом для удосконалення системи роботи з творчо-обдарованими дітьми у власному закладі.

7Директори науково-технічного та художньо-естетичного напрямів позашкільної освіти області висловлюють щиру вдячність голові Новоушицької об’єднаної територіальної громади Московчуку Олегу Васильовичу, начальнику відділу освіти, молоді та спорту Новоушицької селищної ради Власовій Маргариті Миколаївні та всьому освітянському колективу за змістовний, креативний та цікаво проведений захід.

Побажаємо ж всім втілити набуті ідеї в життя та виростити майбутню високо інтелектуальну зміну на рівні сучасних світових стандартів.