Здавна люди за допомогою музики, пісні, танцю чи малюнку виражали свої почуття, бажання, настрій, налагоджували стосунки. Особливо важливо ще у дитячому віці навчитись не боятись висловлювати свої бажання, емоції та почуття, знаходити друзів, вирішувати суперечки. Найлегше це зробити, використовуючи засоби мистецтва.

111 травня практичний психолог Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Клименко Надія Валентинівна, провела воркшоп із педагогічними працівниками закладу за темою «Використання прийомів атр - терапії у роботі керівника гуртка».

3Педагоги мали нагоду познайомитись із деякими напрямками арт-терапії та спробували на власному досвіді переконатись у їхній ефективності. Виконавши вправи «Вітраж мого вікна» та «Мої фотографії», учасники визначили свої актуальні потреби та почуття. 

5За допомогою вправи «Розшукується» та «Відгадай чия музика» педагоги подивились на себе очима інших та порівняли погляди інших із власним ставленням до себе. Завершився воркшоп веселою та енергійною вправою «Танцюємо у парах».

6Учасники воркшопу отримали новий досвід, заряд позитивної енергії та гарний настрій.

За допомогою запропонованих вправ педагоги зможуть створити сприятливий мікроклімат на заняттях гуртка та допомогти вихованцям краще познайомитись один з одним