25 лютого 2020 року за сприяння Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено збір обласної ради старшокласників. У заході взяли участь понад 100 лідерів та координаторів учнівського самоврядування області.

1Наталя Жолобок, Заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості уч0нівської молоді відкрила захід. Також підвела підсумки роботи лідерів учнівського самоврядування за 2019 рік та відзначила нагородами найактивніших та кращих із кращих.

2У ході проведення збору було презентовано структуру роботи лідерських рад області. Вікторія Нікуліна, голова Хмельницької обласної ради старшокласників та Карина Ромасюкова, голова комісії з питань загальної та позашкільної освіти поділилися досвідом роботи лідерів учнівського самоврядування м. Хмельницького. Юна та надзвичайно активна шепетівчанка Анна Кухарчук розказала про власний досвід у самоврядуванні за останні чотири роки та відкрила секрети успіху ініціативної та енергійної молоді.

3Про діяльність дитячо-юнацьких об’єднань у м. Кам’янець-Подільський – молодіжній столиці 2019, повідомила Інна Потапова. Про цікаву роботу лідерів Славути, де  Молодіжна дорадча рада діє при міському голові, повідав Палій Дмитро.

4У роботі ради старшокласників Хмельниччини беруть участь представники обласних ліцеї в. На зборі, чи не вперше, усі присутні мали можливість пізнати захопливий світ ліцеїстів.  Не менш цікавими були виступи лідерів учнівського самоврядування із Летичівської об’єднаної територіальної громади та Ярмолинецького району.

5У будь-якій промові відбувається передача інформації. А для того, щоб ідеально виступити перед аудиторією, необхідно зацікавити людей, адже оратор може всебічно впливати на свого слухача. Для того, щоб лідери учнівського самоврядування могли удосконалити свої знання про риторику, було проведено тренінг «Основи сучасного ораторського мистецтва» Лесею Ромасюковою, психологом Центру соціального та особистісного розвитку м. Хмельницького.

Завершився збір обласної ради старшокласників затвердженням плану роботи на 2020 рік та екскурсією у Музей пам’яті жертв Голокосту у Хмельницькій області.