Конкурс «МАН-Юніор Дослідник» заохочує школярів поглиблено вивчати фізико-математичні, технічні, природничі та гуманітарні дисципліни, розвиває допитливість і наукове мислення. Змагання щороку проходить у квітні – травні на базі філії – науково-дослідної експериментальної лабораторії НЦ «МАНУ» в номінаціях «Історія», «Екологія», «Техніка», «Астрономія».

1Важливо, що відбувається даний захід в он-лайн режимі, а отже, не потребує додаткових фінансових витрат і є доступним для дітей із найвіддаленіших населених пунктів України. Цього року організатори запропонували нові підходи до конкурсу, акцентуючи увагу на тому, що він є складовою системи STEM-освіти в Україні.

Згідно із правилами, учасники конкурсу «МАН-Юніор Дослідник» обирають певну номінацію, а саме «Історія», «Екологія», «Техніка», «Астрономія» і готують науковий проєкт за заздалегідь заданою темою. Під час другого етапу вони голосують за дослідження конкурентів; водночас проєкти заочно оцінює фахове журі, найкращі із них проходять до фінального етапу – відкритого онлайн-захисту.

Хмельницьке територіальне відділення Малої академії наук України в даному конкурсі представляли 7 юних дослідників із: м. Хмельницького (1) та Славутського ліцею ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради (6).

За підсумками проведення конкурсу «МАН-Юніор Дослідник» у поточному році юніори-дослідники принесли у скарбничку нашого територіального відділення МАН 1-ІІ та 4-ІІІ призових місця.

Тож бажаємо нашим переможцям та їх наставникам творчої наснаги, завзятості, впевненості у власних силах та подальших перемог!