З метою пошуку та розвитку юних талантів й обдарувань творчої та наукової еліти у різних сферах знань і суспільного життя, розвитку у юнаків і дівчат творчих здібностей, інтересу до авіації та космонавтики, науки і техніки та екології впродовж квітня-травня 2020 року на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласний заочний конкурс «Космос. Людина. Духовність.» (далі - Конкурс).

1

На Конкурс було  представлено 23 роботи із закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Високу активність проявили Білогірська та Новоушицька селищні об’єднані територіальні громади, Білогірський район, міста Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів, що сприяє розвитку юних талантів, залученню школярів до вирішення завдань, які мають практичне значення для розвитку науки і техніки.

Роботи були представлені у восьми секціях: «Космос у лабораторії», «Крізь простір і час», «Твої можливості, людино», «Українці в космосі», «Суперкнига», «Кінець світу», «Лицар духу», «Краса врятує світ». 

Юні таланти досліджували проблеми космосу, космічну тематику в живописі, літературі, музиці, медико-біологічні та психологічні аспекти прихованих можливостей людського організму, поведінку людини в екстремальних умовах, письмові пам’ятки, теорії, наукові відкриття, що зберегли свою актуальність протягом віків і наукові тлумачення та вірогідності версій про можливу загибель людської цивілізації.

При відборі кращих робіт враховувались такі критерії як актуальність, оригінальність та новизна ідеї, самостійність, практичне та теоретичне значення роботи, стиль, грамотність, якість оформлення та обґрунтованість висновків власного дослідження.

Вітаємо переможців та в подальшому бажаємо юним інтелектуалам Хмельниччини удачі і якнайбільше почесних нагород!