2З  березня по травень 2020 року на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за сприяння Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації було проведено обласну заочну виставку-конкурс науково-технічної творчості учнівської молоді “Наш пошук і творчість - тобі, Україно!” (далі - виставка-конкурс). Цьогоріч подача і оцінювання робіт виставки-конкурсу відбувалися дистанційно, роботи оцінювалися по фото і відео матеріалам.

Захід проведено з метою творчого, духовного та інтелектуального розвитку дітей, залучення до науково-технічної творчості та організації їх змістовного дозвілля.

У виставці-конкурсі взяло участь 277 юних техніків з Білогірського, Віньковецького, Деражнянського, Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Старокостянтинівського, Теофіпольського, Ярмолинецького районів, міст Кам’янець-Подільського, Нетішина, Славути, Старокостянтинова, Хмельницького, Шепетівки та Антонінської, Білогірської, Грицівської, Летичівської, Новоушицької, Старосинявської, Чемеровецької, Ямпільської селищних, Берездівської, Гуменецької сільських, Волочиської, Городоцької, Дунаєвецької, Красилівської, Полонської  міських об’єднаних територіальних громад, а також філії обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (м. Кам’янець-Подільський), які подали 243 роботи по розділах:

1«Прилади та обладнання» - 27 експонатів;

«Ігри та іграшки з елементами техніки» - 48 експонатів;

«Техніка майбутнього» - 20 експонатів;

«Спортивно-технічне моделювання» - 108 експонатів;

«Архітектура та будівництво» - 40 експонатів.

Члени журі відзначили високий рівень виконання експонатів/робіт вихованців гуртків  у розділах «Ігри та іграшки з елементами техніки» та «Архітектура та будівництво».

3Найбільше робіт надійшло з міст Славути (20) та Шепетівки (20), Кам’янець-Подільського (19), Грицівської (20) та Чемеровецької (19) селищних об’єднаних територіальних громад.

Високим рівнем якості за рішенням журі виставки-конкурсу та найбільшою кількістю дипломів в особистому заліку відзначені експонати Кам’янець-Подільського центру дитячої та юнацької творчості (14 дипломів), Славутської міської станції юних техніків (12 дипломів), Старокостянтинівської міської станції юних техніків (11 дипломів), Шепетівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (10 дипломів), Грицівської селищної (10 дипломів) та Полонської міської (9 дипломів) об’єднаних територіальних громад.

4Загалом 118 робіт  стали призовими.

Захід став своєрідним підсумком роботи науково-технічних гуртків, демонстрацією досягнень, набутих учнівською молоддю протягом навчального року і довів, що технічна творчість  є невід’ємною ланкою у вихованні всебічно розвиненої особистості.