10 вересня 2020 року навчально-методичним відділом художньо-естетичного виховання школярів Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено перше методичне об’єднання керівників гуртків декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва. Захід відбувся дистанційно, на платформі Zoom.

4

У 2020-2021 навчальному році до складу творчої групи методичного об’єднання входить 17 керівників гуртків, які працюють на базах закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

З 15 вересня гуртки художньо-технічного напряму буде відвідувати близько 500 вихованців, які будуть займатися у 24 групах.

12 груп – 58 годин – початкового рівня (1 рік навчання)

6 груп – 32 години – основного рівня (1 рік навчання)

3 групи -  18 годин – основного рівня (2 рік навчання)

2 групи – 12 годин - основного рівня (3 рік навчання)

1 група -  6 годин – вищого рівня (1 рік навчання)

5В ході засідання методичного об’єднання методистом відділу Оксаною Митко  було здійснено аналіз роботи творчої групи за 2019-2020 навчальний рік, ознайомлено з результатами участі вихованців гуртків в обласних та всеукраїнських масових заходах та участі керівників гуртків у різноманітних фахових конкурсах та виставках.

Також було визначено цілі та завдання на поточний навчальний рік. У 2020-2021 навчальному році творча група методичного об’єднання працюватиме над науково-методичною проблемою «Стимулювання творчої активності гуртківців засобами декоративно-ужиткового мистецтва».

Керівники гуртків готові до роботи як в очному так і в дистанційному форматі.