27 жовтня 2020 року відбувся Всеукраїнський збір-старт лідерів учнівського самоврядування «Лідер-челендж» у форматі конференції Zoom. У заході взяли участь представники лідерських осередків з усіх куточків України. Модератором збору-старту була Світлана Бут, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та психологічного супроводу головного управління інклюзивної, спеціальної та позашкільної освіти директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

1Відкрив захід Сергій Шкарлет, т. в. о. міністра освіти і науки України. До усіх учасників також звернулося керівництво Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України: Віктор Сальков, в.о. генерального директора; Юрій Демедюк, керівник експертної групи з питань позашкільної освіти; Алла Середницька, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи. Не залишився осторонь лідерських ідей і Геннадій Шкура, директор Українського держаного центру позашкільної освіти.

Усі виступаючі стверджували, що лідери учнівського самоврядування – харизматичні та справедливі особи із твердим характером, які вміють чітко ставити перед собою завдання та впевнено йти до своєї мети.

В умовах сьогодення не слід забувати про важливість та необхідність роботи обласних рад старшокласників. У цьому переконались усі учасники заходу, переглянувши та прослухавши творчі привітання від лідерів учнівського самоврядування кожної області. Хмельниччина представила усьому загалу відеоролик «Ми роду свого сила!», де розповідалось про склад та роботу Хмельницької обласної ради старшокласників.

2До участі у заході приєднався й Руслан Мірошниченко, представник Генерального штабу Збройних сил України, зазначивши, що сучасна молодь – це відповідальні громадяни та світле майбутнє нашої країни.

Під час проведення заходу було продемонстровано звіти про акцію «Прапор доброчинності» та про міжнародний проект «М18: ми можемо більше!». Також, усі присутні затвердили перелік проектів для лідерів учнівського самоврядування, які діятимуть у поточному навчальному році.   

Будьте лідером самі для себе – і ваше життя стане більш осмисленим і цілеспрямованим!