Завершився обласний фестиваль української патріотичної пісні «Україно, любий край!» закладів загальної середньої та позашкільної освіти (дистанційний формат). Захід було організовано з метою виховання національно-патріотичних почуттів та шанобливого ставлення до Батьківщини.

У конкурсі  взяли участь 76 солістів з 10 районів, 6 міст та 28 об’єднаних територіальних громад у таких вікових категоріях: молодша – від 7 до 13 років та старша – від 13 до 18 років.

Обов’язковою умовою для учасників фестивалю цьогоріч  було виконання творів патріотичного спрямування українською мовою та якісне відео.

2Оцінювало виступи колективів компетентне журі: Гуцал Росіна Сергіївна – кандидат мистецтвознавства, доцент, доцент кафедри вокалу та диригентсько-хорових дисциплін Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Царук Світлана Миколаївна - кандидат мистецтвознавства, доцент, завідувач кафедри вокалу та диригентсько-хорових дисциплін Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Грушка Галина Данилівна – викладач фахових дисциплін відділу "Спів" Хмельницького музичного коледжу імені В. Заремби.

3Одноголосно журі конкурсу присудило  Гран-Прі у молодшій віковій категорії -  Федоренко Евеліні, вихованці Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва,  з піснею «Настуся-подолянка» (керівник Олена Казімірова); У старшій віковій категорії – Козак Софії, учениці Великолазучинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Теофіпольського району, з піснею «Країна мрій» (керівник Алла Бабінська), відзначивши якісне звуковидобування, звукозведення, співоче дихання та  оспівування.

4У молодшій віковій категорії перші місця посіли: Гончар Анастасія, вихованка будинку творчості дітей та юнацтва Красилівської міської об’єднаної територіальної громади, з піснею «Квітка-Душа» (керівник Юлія Шостацька); Грекул Софія, вихованка Кам’янець-Подільської ЗОШ №7 міста Кам’янця-Подільського, з піснею «Ми діти землі» (керівник Олена Гнатюк);   Коростильова Аліна, вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості Ярмолинецького району, з піснею «Україна» (керівник Артур Гжегожевський); Хрипун Владислав, вихованець Старокостянтинівського міського центру дитячої та юнацької творчості, з піснею «Козацька» (керівник Геннадій Зелінський).

5У старшій віковій категорії перші місця розділили: Березовський Вадим, вихованець Центру дитячої та юнацької творчості міста Кам’янця-Подільського, з піснею «Човен» (керівник Ольга Крилова); Гандзюк Діана, вихованка Будинку дитячої творчості Новоушицької селищної об’єднаної територіальної громади, з піснею «Благослови» (керівник Леся Стасишена); Микитюк Анастасія, вихованка Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, з піснею «Свобода» (керівник Наталя Рудь); Цикра Марина, учениця ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади, з піснею «Нашим героям» (керівник Алла Грідіна); Шедловська Діана, вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості Ярмолинецького району, з піснею «Летять над Поділлям лелеки» (керівник Альона Коцюба); Шкребій Діана, вихованка Будинку дитячої творчості міста Нетішина, з піснею «В чистім полі» (керівник Оксана Кузьміч).

6Переможці та призери фестивалю будуть нагороджені дипломами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Їм буде довірено представляти Хмельниччину на фестивалях та конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівнів.