Незважаючи на карантин, творчі керівники гуртків художньо-естетичного напряму продовжують заохочувати юних вихованців до створення прекрасного.  11 листопада 2020 року в Хмельницькому палаці творчості дітей та юнацтва на розсуд регіональної оглядової комісії директор закладу Марина Пилипак представила виставку робіт вихованців гуртка «Дизайн одягу та інтер’єру «Креатив» на присвоєння звання «Зразковий художній колектив».

31

Марина Воляник, завідувач технічного відділу, розповіла про систему роботи гуртка «Дизайн одягу та інтер’єру «Креатив». Тут учні мають змогу знайомитися з різними техніками образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, експериментувати, проводити проєктні дослідження.

2Мета занять гуртка дизайну одягу та інтер’єру полягає у тому, щоб розвинути естетичний смак, навчити створювати та декорувати предмети одягу та інтер’єру, конструювати і створювати різні композиції з технічно-грамотним вирішенням і з різнофактурного матеріалу.

4На виставці було представлено близько 50 експонатів, які є унікальними витворами мистецтва, що зачаровують своєю вишуканістю і неповторністю. Представлені роботи виконанні у різних техніках: художня вишивка ґудзиками та бісером, художнє плетіння атласними стрічками, нитками, текстильне шиття, бісероплетіння, декупаж, валяння та живопис вовною, квілінг, макраме тощо. Особливо привернули увагу роботи, у яких були органічно поєднані різні техніки.

5Комісією відзначено високий рівень професійної майстер­ності керівника гуртка Дубової Ірини Андріївни та навички гуртківців.

Врахувавши плідну роботу гуртка та достойний рівень проведеного заходу, оглядова комісія вирішила подати документи до МОН на присвоєння звання «Зразковий художній колектив».

76

Дякуємо за подароване свято дитячої творчості.

Бажаємо натхнення, подальших успіхів та довголіття!