14 лютого відбувся педагогічний практикум: «Тайм-менеджмент як ефективне планування діяльності педагогічного працівника».

Практикум проводився з метою здобуття досвіду ефективного керування власним часом, планування та створення найсприятливіших умов для професійного самовдосконалення педагогів.

Учасники практикуму ознайомилися з

«Створення сучасного освітнього простору в закладі позашкільної освіти в умовах воєнного стану»

     23-24 листопада 2023 року Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді на базі рекреаційного центру «Берег надії» проведено обласний семінар-практикум директорів закладів позашкільної освіти на тему «Створення сучасного освітнього простору в закладі позашкільної освіти в умовах воєнного стану».

       Модератором семінару була Марія Гаєвська, заступник директора з навчально-методичної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

2_n

Учасників заходу привітав Михайло Маринюк директор обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Михайло Вікторович   звернув увагу на проблеми, досягнення та нові формати роботи у закладі позашкільної освіти.

3_n

У семінарі взяли участь: Валерій Олійник, начальник Управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області, який наголосив на важливості йти в ногу з реформами закладам позашкільної освіти та Тетяна Дупляк, начальник відділу позапланового контролю та взаємодії з органами місцевого самоврядування Управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області. Тетяна Василівна висвітлила надзвичайно актуальне питання «Ділова документація закладу позашкільної освіти: загальні підходи та правила оформлення».

4_n

Оксана Кондратенко, методист інформаційно-методичного відділу Хмельницького обласного центру краєзнавства, туризму та екологічного виховання учнівської молоді розкрила тему «Туризм, краєзнавство та екологічне виховання – важливі засоби формування особистісних якостей молодої людини».

5_n

Олег Мартинюк, старший майстер виробничого навчання Хмельницького професійного ліцею електроніки поділився досвідом реалізації ґрантового проєкту «Стимулювання розвитку новаторської і раціоналізаторської роботи в навчальному закладі, як один із факторів підвищення якості підготовки робітничих кадрів для потреб регіону».

6_n

     Станіслав Ковальський, вчитель фізики, керівник гуртка-методист  Хмельницького ліцею №2 показав надзвичайно креативну роботу з дітьми на гуртку «Робототехніка» -  «STEM-проєкти з використанням конструктора Lego Wedo 2.0.»

7_n

Директори закладів позашкільної освіти обмінювались досвідом роботи у непрості часи воєнного часу.

Олександр Ткачук, директор Кам’янець – Подільського Центру дитячої та юнацької творчості поділився досвідом управлінської діяльності в період воєнного стану.

8_n

Питання національно – патріотичного виховання в закладі позашкільної освіти висвітлили: Олексій Сеник, директор Летичівського Центру творчості дітей та юнацтва та Людмила Коваль, директор Віньковецького Будинку дитячої та юнацької творчості.

404889861_5653180698140490_873508869524666952_n-1

 Семінар завершився патріотичним педагогічним квестом «Стежками неповторної України», проведений Марією Гаєвською, заступником директора з навчально-методичної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Учасники успішно впоралися зі всіма завданнями на локаціях: продемонстрували знання українських пісень, танців, загадок, географії України. Педагоги переконалися, що наша Україна – дійсно неповторна і багата на таланти держава.

img-ba001f199165e7fffdaa7f4afbd01d9c-v

Щиро дякуємо усім учасникам семінару за активність та схвальні відгуки! Віримо у ЗСУ та нашу перемогу над ворогом!

 

 

18 жовтня 2023 року методичним відділом проведено тренінг для педагогів «Я корабель, що ніколи не потоне». Учасники тренінгу пройшли тестування на схильність до стресових станів, показали вміння позитивного ставлення до будь-яких життєвих ситуацій - виконали вправу «Ловець блага». Розвивали креативне мислення, шукали нестандартні рішення у команді – виконали вправу «Шалений архітектор». Потім презентували креативні командні проєкти. Дякую колегам за активність та креативність, дякуємо ЗСУ за можливість працювати!

     11 вересня 2023 року відбулось засідання науково-методичної ради Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

На розгляд ради було винесено питання:

  1. Про структуру та організацію методичної роботи у 2023/2024 навчальному році.
  2. Затвердження плану роботи науково-методичної ради, Школи професійної майстерності, планів методичних об’єднань на 2023-2024 навчальний рік.

     У першому питанні

07 червня 2023 року під головуванням в.о. директора обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Марії Гаєвської відбулось підсумкове у 2022/2023 навчальному році засідання науково-методичної ради.

На порядку денному розглядалося питання: