Не випадково напрям педагогічних читань цьогоріч - Гуманна педагогіка. Гуманна педагогіка – це педагогіка світла. Сутність Гуманної педагогіки – турбота про долю кожної дитини, про долю людства. Виховуючи дітей на засадах Гуманної педагогіки, ми наближаємо перемогу над рашистським  неототалітаризмом, який заперечує демократію, права людини і, зрештою, розвиток, заснований на гідній самореалізації особистості, вільній від репресивності й саморепресивності. 

28 квітня 2022 року у Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулися педагогічні читання на тему: «Невмирущий дух боротьби українського народу: Василь Стус, Олекса Тихий, Юрій Литвин». Педагогічні читання присвячені дисидентам-шістдесятникам, які боролися за право на вільну думку, слово, права людини і нації, відстоювали національне питання України. Вони також були поетами, педагогами та правозахисниками. Сьогодні, коли росія прагне знищити нас, як націю і підкорити, особливо важливо пам’ятати борців за незалежність і свободу минулого.

    21 квітня 2021 року у Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулися педагогічні читання на тему:  «Спадщина відомих педагогів в освіті сьогодення».

    Педагогічні працівники ознайомились з педагогічними і філософськими поглядами таких видатних педагогів як: Григорій Сковорода, Софія Русова, Януш Корчак, Джон Дьюї, Іван Осадчий, Марія Монтессорі. Педагогічна спадщина цих педагогів-новаторів грандіозна за обсягом і багатством гуманістичного змісту. Їх принципи, ідеї педагогіки надзвичайно актуальні для розвитку сучасної освіти України.