Впродовж жовтня 2021 року відділом науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» проводився обласний конкурс з інформатики. На відбірковий етап конкурсу було подано 88 робіт.

    Відповідно до результатів проведення ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2021 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 07 червня 2021 року №634 «золоті» та найкращі «срібні» переможці фінального змагання даного заходу відзначаються стипендією Президента України, виплата якої здійснюється щомісяця протягом року, а розмір стипендії становить 2600 грн.

    З 06-08 жовтня 2021 року відділом науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» був проведений ІІ етап обласного конкурсу «Історія, яка нас об’єднує». Протягом трьох днів учасники мали змогу захищати свої наукові дослідження онлайн у номінаціях «Пошуково-краєзнавча робота», «Наукова стаття» та «Відеоролик». До розгляду журі юні історики подавали індивідуальні конкурсні роботи на наступні теми: «Українське державотворення новітньої доби», «Видатні постаті української історії», «Духовно-релігійні процеси в Україні», «Україна в світовому геополітичному просторі», «Голодомор, терор, війна: трагічні та героїчні сторінки новітньої української історії», «30-річчя державної незалежності: рушійні сили, проблеми, перспективи творення нової України», «Історико-культурна спадщина Поділля». 

    З 17 по 19 вересня 2021 року в Саламанці, Іспанія, відбувся один із найстаріших і найпрестижніших наукових конкурсів Європейського Союзу для молодих вчених European Union Contest for Young Scientists (EUCYS), який щорічно проводиться в іншій європейській країні. 

    Через заходи безпеки COVID-19 студенти брали участь дистанційно зі своїх домівок. Було створено спеціальне віртуальне середовище, де вони могли презентувати свої проєкти та дискутувати між собою та журі.

    Національним центром «Мала академія наук України» з метою покращення розуміння глобальних екологічних проблем було проведено найбільший конкурс наукових проєктів екологічного спрямування у світі «Genius Olympiad 2021»! Це один із наймаштабніших конкурсів світу, який проходив у США. Цьогоріч об'єднав 2500 учасників з 85 країн світу.

    Вітаємо з перемогою здобувачів освіти Славутського