З метою обміну досвідом роботи органів учнівського самоврядування 24 жовтня 2019 року на базі Новосинявської ЗОШ І-ІІІ ступенів Старосинявської ОТГ було проведено регіональний збір лідерів та координаторів учнівського самоврядування. У заході взяли участь представники із Деражнянського, Старокостянтинівського, Хмельницького районів, м. Старокостянтинів, Вовковинецької, Летичівської, Меджибіжської, Старосинявської ОТГ.

2«Наша команда – весела і дружня! Ми всі різні – і це чудово. Ми народилися у різний час, у різних сім’ях, полюбляємо різну їжу і слухаємо різну музику. Але в нас є одне спільне – наша команда. Ми радіємо успіхам один одного – адже успіх кожного із нас – це успіх усієї команди! Ми живемо за правилом трьох «н»: НЕМАЄ НІЧОГО НЕМОЖЛИВОГО. Тому ми впевнені, що нудьгувати з нами вам сьогодні не доведеться», – такими словами зустріли у стінах школи учасників зібрання лідери учнівського самоврядування Новосинявської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Пообіцяли – і слова дотримали. Адже з перших хвилин всі учасники збору поринули в атмосферу руху, дії, пошуку.

3Вікторія Шафорост, голова учнівського парламенту школи, презентуючи роботу учнівського самоврядування, запросила усіх присутніх у мандрівку Веселковою країною, першою зупинкою якої стала зупинка «Освіти та науки». Тут учасники збору не лише ознайомилися  із здобутками юних науковців, а й долучилися до акції «Посади дерево дружби», де спільно зі старшокласниками Новосинявської ЗОШ І-ІІІ ст. висадили саджанці оцтового дерева та отримали в подарунок від нових друзів саджанці, які зможуть посадити біля своїх навчальних закладів.

На зупинці доброти дізналися про роботу волонтерського загону «Довіра». Спільно з волонтерами виготовили сувенір для людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями, що перебувають у Новосинявському будинку-інтернаті.

4На зупинці «Патріотична» лідери та координатори учнівського самоврядування дізналися про уродженців Старосинявщини, які загинули у війні з російським агресором на Сході України, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання, долучилися до виготовлення «квітів миру» з побажаннями для воїнів АТО та доповнили журавликами миру карту України, яку власноруч зробили здобувачі освіти Новосинявської ЗОШ і яка буде передана воїнам, що захищають наш мир сьогодні.

Цікавою, змістовною та пізнавальною стала зупинка «Краєзнавча», де учасники зібрання дізналися про пошукову краєзнавчу роботу та відвідали музей Матері, що найбільше вразив відвідувачів багатством матеріалу, емоційністю його викладу дітьми-екскурсоводами та художнім оформленням силами місцевого художника Осадчука О.Г.

Сповненою позитивних емоцій стала зупинка «Рухлива». Старшокласники не лише розповіли про необхідність вести здоровий спосіб життя, представили свою модель роботи з молодшими школярами, а й запросили всіх учасників до «руханки», що створило атмосферу невимушеності, бадьорості і гарного настрою.

5А от щодо атмосфери свята, то тут постаралися четвертокласники, які запросили на зупинку творчості у майстерню Осені, де учасники збору мали можливість отримати задоволення не лише від костюмованого дійства, споглядання виставки виробів з природного матеріалу, а й посмакували смачним вінегретом та випічкою, яку для них приготувала «майстриня Осінь» та її помічники.

Вмілими гідами у цій мандрівці Веселковою країною були здобувачі освіти Новосинявської ЗОШ І-ІІІ ст.: Лілія Стаднік, Аліна Лісова, Іванна Березюк, Ірина Брушко, Анастасія Стасюк, Надія Стасюк, Олена Корсун, Тетяна Брушко, Наталія Кирстюк і вся дружня учнівсько-педагогічна команда Новосинявської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Захід проведено на високому рівні. Він надовго закарбувався у пам’яті всіх учасників зібрання.