04 квітня 2019 року у м. Шепетівка зібрались лідери та координатори учнівського самоврядування під час проведення регіональних зборів на тему «Інсталяції самоврядування». У заході взяли участь представники з Ізяславського, Славутського, Шепетівського районів, міст Нетішин та Славута, Берездівської, Ленковецької сільських об’єднаних територіальних громад.

1Захід розпочався із арт-проекту «Не одноразовий», де усі бажаючі долучились до творчої інсталяції із розмальовування паперових стаканчиків. Продовжили захід презентацією концепції Школи Лідерів Шепетівки.

2З вітальним словом до усіх присутніх звернулась Інна Миколаївна Пірожок, завідувач організаційно-масового відділу Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, побажавши творчої праці, позитивних емоцій та нових друзів.

3Навчальний модуль відбувся у стінах Шепетівської міської ради. Лідери та координатори відчули себе справжніми депутатами у сесійній залі: розглянули питання, проголосували та прийняли рішення. За стаканчиком чаю, власноруч оформленого дизайну, у відкритому діалозі учасники заходу поділились мріями про власне майбутнє.

4З метою збереження спадщини і культури рідної землі усі відвідали оглядову екскурсію у Краєзнавчому музеї міста Шепетівки.

У малій залі міського Будинку культури усі присутні поринули у світ театру, переглядаючи форум-виставу «Новенький із Цвітохи», яка розкрила тему булінгу. Окрім цього, учасники зібрання мали змогу долучитись до відтворення сцен вистави, відчувши себе у ролі агресора та жертви. Три різні історії та одна заміна… Діалог у цьому просторі тривав годину торкаючись також теми підтримки, порозуміння між батьками і дітьми.

5Під час ворк-шопу з медіаграмотності було проаналізовано різні типи медіа та вплив медіа на суспільство загалом.

Завершився захід у стінах Шепетівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 1 ім. М. Островського презентаціює шкільного самоврядування.

Із масою вражень та під впливом емоцій усі учасники заходу поринули у світ думок…