28 березня 2019 року на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласне методичне об’єднання  координаторів учнівського самоврядування на тему: «Новітні методи роботи з лідерами учнівського самоврядування». На захід з’їхалися координатори із усіх територіальних одиниць області, загальна кількість становила 48 осіб.

1Методичне об’єднання відкрив Григорій Гончарук, заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, зазначивши, що координатори учнівського самоврядування є головними керманичами сучасної молоді.

Творчу майстерню лідерів учнівського самоврядування Ярмолинеччини презентувала Ірина Шуверткова, координатор учнівського самоврядування Ярмолинецього району. Усі присутні переконались, що лідер – це той, хто талановитий у всьому, адже побачили старшокласників у ролі фотографів, юних художників, майстринь бісероплетіння тощо.

2Ірина Ковтун, координатор учнівського самоврядування Красилівської міської ОТГ розповіла про систему діяльності учнівського самоврядування громади. Із переходом у громаду, лідери учнівського самоврядування мають більше можливостей та ресурсів для організації та проведення заходів.

З метою набуття нових знань для проведення занять, Ольга Валькова, координатор учнівського самоврядування м. Хмельницького, голова обласного методичного об’єднання керівників гуртків соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів провела фрагмент заняття, де учасники заходу поринули у світ мрій та розглянули шляхи, як досягти мети для її здійснення.

3Простір для діалогу через гру «Дебати» було створено Світланою Рулою, координатором учнівського самоврядування м. Шепетівка. Дві команди доводили «за» та «проти» про можливість голосувати на виборах з 16 років.

За круглим столом усі учасники заходу висловили думки про новітні форми роботи сучасного педагога та побажали один одному творчих злетів, натхнення і наполегливості у вирішенні будь-яких питань.