26 лютого 2019 року на базі Великочернятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Старокостянтинівського району було проведено регіональні збори лідерів та координаторів учнівського самоврядування у форматі інтелект-шоу серед учнівської молоді «IQ-Поділля», присвяченому 100 річниці Української революції 1917-1921 років. Захід відбувався за підтримки Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді і Управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації та зібрав у дружному колі команди із Красилівського, Ярмолинецького районів, м. Шепетівка, Антонінської селищної, Грицівської селищної, Чорноострівської селищної об’єднаних територіальних громад.

1 Основна мета заходу – популяризувати серед молоді інтелектуальні ігри та розширити сфери знань учнів у різних галузях науки.

З вітальним словом до учасників, глядачів та гостей звернувся Заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Гончарук Григорій Макарович, побажавши командам перемоги, а усім присутнім – приємних вражень та емоцій.

2Команди взяли участь у різноманітних конкурсах – «Брейн-ринг», «Інтуїція», «Конкурс капітанів». Цікавим був квест «Як козаки дівчат рятували», який складався з таких етапів: «Сагайдачного» – стрільба з лука, «Тетері» – знайти в парусині, і два силових конкурси – «Богуна» – переправа через драговину річки Пляшівка і «Сірка» – підвісна драбина.

3Змагання було напружене та тривале. Команди йшли «нога у ногу», але перемогу здобули учасники із смт. Антоніни. Переможці отримали від Управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації сертифікат на п’ять тисяч гривень для здійснення мандрівки у весняно-літній період.