23 лютого 2021 року на платформі Google Meet відбувся збір обласної ради старшокласників на тему: «Сучасне уявлення про здоров’я і соціальне благополуччя». Із метою обміну досвідом лідерів учнівського самоврядування області у заході взяли участь 63 учасники із усіх територіальних громад області.

    Відкрив збір Григорій Гончарук, заслужений працівник освіти України, т.в.о. директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. У своєму виступі він зазначив, що для розвитку учнівського самоврядування у навчальних закладах, необхідно працювати впевнено і наполегливо у всіх напрямах освіти.

1

    Наталя Жолобок, заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної розповіла про участь лідерів учнівського самоврядування у всеукраїнських масових заходах, а також акцентувала увагу на питанні про негативні наслідки і шкоду здоров’ю через інформації, які черпає сучасна молодь із різних джерел.

2

    Про популяризацію здорового способу життя та про здоров’я, як основну складову успішного майбутнього, доповіли представники лідерських організацій із Білогірської, Ізяславської, Красилівської, Летичівської, Полонської, Судилківської та Теофіполької територіальних громад. Про формат челенджів, які було проведено заради здорових та щасливих дітей в Улашанівській територіальній громаді, повідомила Сусанна Яковчук, президент учнівського самоврядування. Ольга Салова, заступник голови лідерів учнівського самоврядування Шепетівської ОТГ захопила усіх своєю розповіддю та показом відеоролика про реалізацію проєкту «Стиль життя – здоров’я».

    Також лідери учнівського самоврядування обговорили та затвердили план роботи обласної ради старшокласників на 2021 рік.

    Слід пам’ятати, що спосіб життя має найбільший вплив на стан здоров’я, а здоровий спосіб життя, у свою чергу, закладає фундамент гарного самопочуття, зміцнює захисні сили організму та розкриває його потенційні можливості.

3