22 квітня 2021 року на платформі Google Meet відбулося обласне методичне об’єднання керівників гуртків соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді на тему: «Ознайомлення з можливостями методів і форм роботи над проектами лідерів учнівського самоврядування».

Учасників привітав Григорій Гончарук, т.в.о. директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, наголосивши, що лідерство – пріоритетний напрямок роботи, адже лідери учнівського самоврядування – це ті люди, які у майбутньому нестимуть відповідальність за державу.

kgsv1

Голова методоб’єднання, координатор роботи ради Хмельницького міського учнівського самоврядування «Нова генерація міста», керівник гуртка «Я – лідер» ХОЦНТТУМ Ольга Валькова познайомила членів МО з методами і формами роботи хмельницьких лідерів. Лейтмотивом її виступу «Формування життєвих компетентностей та лідерських якостей особистості у вимірах часу. Безконфліктна комунікація» стали слова: «Вміння жити разом; вміння вчитися; вміння діяти; вміння жити взагалі – це і є «чотири стовпи» в освіті, які визначають основні напрями компетентнісного підходу до навчання та виховання. Ми повинні навчити і виховати людину, здатну створити своє власне життя, здатну до самовизначення. Суспільству потрібен інтелектуальний тип лідера, який впливає на групу за допомогою своїх знань і оригінальних ідей. Саме таких лідерів учнівського самоврядування ми хочемо мати у нашому місті, і для цього дуже багато робиться. В умовах карантину частина заходів перейшла в режим онлайн, але, незважаючи на виклики часу, локдауну, на всі інші негаразди і непорозуміння, беремо участь у конкурсах, перемагаємо, розвиваємося, адже без цього нікуди: людина живе доти, поки вчиться – досконалюється…»

kgsv2

Ольга Володимирівна ознайомила колег з проєктом «Маніпуляції – НІ!», який цього року реалізували лідери «Нової генерації міста», а Віра Заблоцька, член ради «Нова генерація міста», запропонувала педагогам інтерактивну лекцію «Особистий простір», яку вона  підготувала у рамках даного проекту.

kgsv3

Буквально на днях лідери м. Хмельницького завершили створювати новий смарт-квест «Україна», саме тому один із авторів цього проекту – Ілля Андрущенко, член ради «Нова генерація міста», презентував його учасникам онлайн-зустрічі. У виступі на тему: «Любов до України та особиста відповідальність за долю держави — лейтмотив позаурочних форм роботи» він познайомив учасників заходу зі станціями смарт-квесту та їх авторами.

kgsv4

Поділилася враженнями від заходу Наталя Жолобок, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Наталія Володимирівна наголосила, що тема методоб’єднання надзвичайно актуальна, смарт-квест – сучасна і цікава форма роботи, яка дуже  подобається дітям, а під час інтерактивної лекції лідер, що презентує ту чи іншу тему, піднімає власну самооцінку і вдосконалюється.

kgsv5

Інна Пірожок, координатор роботи учнівського самоврядування Хмельниччини подякувала всім учасникам онлайн-зустрічі за роботу, побажала міцного здоров’я і нових цікавих проектів.

До нових зустрічей офлайн!!!