26 жовтня 2021 року на платформі Google Meet було проведено обласний онлайн-семінар для координаторів учнівського самоврядування на тему: «Учнівське самоврядування в умовах сучасності». До онлайн зустрічі приєдналось 85 учасників.

rpn1

    Відкрила захід Наталя Жолобок, заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, яка вкотре підкреслила важливість роботи із лідерами учнівського самоврядування.

rpn2

    Упродовж онлайн-семінару було розглянуто різні теми: від портрету педагога – до прав дітей. Про образ та імідж сучасного педагога висвітлила питання Ольга Валькова, координатор учнівського самоврядування Хмельницької міської ТГ. А щоб краще зрозуміти, що на імідж будь-якої людини впливає й оточення, усім учасникам було запропоновано пройти тест «Живий будиночок».

    Людмила Задворна, координатор учнівського самоврядування Славутської міської ТГ, закцентувала увагу усіх присутніх на тому, що надання молоді вільного простору для втілення креативних ідей сприяє успішному розвитку їхнього міста. Адже саме молодіжна дорадча рада у м. Славута створена при міському голові, який завжди прислухається до думки дітей і впевнений, що активна молодь – це успішна держава. Продовжила розвивати думку про творче зростання лідерів учнівського самоврядування й Ірина Старкова, координатор учнівського самоврядування Старокостянтинівської міської ТГ.

    Учнівське самоврядування – шлях до саморозвитку особистості! Про це довела у своєму виступі Людмила Деркалюк, координатор учнівського самоврядування Дунаєвецької міської ТГ. Людмила Степанівна наголосила, що бути лідером – значить діяти і розвиватись у всьому.

rpn3

    Під час практикуму, який провела Світлана Рула, координатор учнівського самоврядування Шепетівської міської ТГ, учасники семінару мали можливість ознайомитись із сучасними методами пізнання про права дітей через низку джерел. Однією із таких форм роботи є створення документальних фільмів, які беруть участь у Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. І завдяки фільмам, які на ньому показують, діти вчаться, як свої права захищати.

    Завершився онлайн-семінар відкритим простором для запитань з Інною Корецькою, завідувачем відділу Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.