17 листопада 2021 року на платформі Zoom відбулась тематична онлайн зустріч членів обласних рад учнівського самоврядування України, їх координаторів та представників Освітнього центру Верховної Ради України, яку організував Український державний центр позашкільної освіти. Хмельниччину представляли Інна Корецька, завідувачка організаційно-масового відділу Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, координаторка учнівського самоврядування області та лідерки Віра Заблоцька (Хмельницька міська ТГ) і Ольга Салова (Шепетівська міська ТГ).

tz1

    Зустріч відбулась з метою налагодження співпраці між Освітнім центром Верховної Ради України та Українським державним центром позашкільної освіти щодо співробітництва у сфері громадянської освіти дітей і молоді, парламентської просвіти та здійснення спільних заходів із органами учнівського самоврядування.

    Модератором заходу був Г еннадій Шкура – директор Українського державного центру позашкільної освіти.

tz2

    На початку зустрічі до усіх присутніх з вітальним словом звернулись представники Верховної Ради України: В’ячеслав Штучний, керівник Апарату, Тарас Пастушенко, керівник Інформаційного управління та Лілія Герасименко, керівник Освітнього центру. Усі спікери стверджували, що сучасні лідери учнівського самоврядування – це велике і процвітаюче майбутнє нашої держави та новий керівний склад країни.

    У ході проведення тематичної зустрічі було обговорено й питання організації та проведення Всеукраїнського конкурсу Амбасадорів Освітнього центру ВРУ.  

tz3

    Завершився захід виступом Юлії Мархель, засновниці Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World», президентки Всеукраїнського молодіжного руху «Let's do it Ukraine», яка наголосила на важливості  екологічного розвитку закладів освіти у сучасних реаліях та анонсувала проведення всеукраїнських проєктів від Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World».