10 вересня 2019 року у Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено інструктивно-методичну нараду для керівників гуртків художньо-естетичного, соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів. До заходу були запрошені керівники гуртків декоративно-ужиткового, вокального, театрального, інструментального, хореографічного, фольклорного жанру та керівники гуртків  «Я – лідер», «Юний ерудит», «Основи PR та зв’язки з громадськістю». У нараді взяли участь понад 40 учасників із 5 районів, 4 міст та 8 об’єднаних територіальних громад області, які працюють у закладі.

2Модератором заходу була заступник директора з навчальної роботи Наталя Жолобок.


Нарада розпочалася із перегляду відеоролика про Позашкілля області.

Із вітальним словом до учасників наради звернувся Заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук. Він відзначив кращих керівників гуртків закладу та нагородив їх подяками і грамотами.

Про особливості організації освітнього процесу у 2019-2020 навчальному році розповіла у своєму виступі Заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Наталя Жолобок.

3Інженер з охорони праці Дмитро Хивчук ознайомив присутніх із забезпеченням вимог з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Питання впровадження інклюзії у закладах позашкільної освіти висвітлила практичний психолог закладу Надія Клименко.

Завідувач навчально-методичного відділу художньо-естетичного виховання школярів Інна Стельмах, зосередила увагу учасників наради на основних вимогах до роботи керівників гуртків у 2019-2020 н. р.

Далі виступали методисти відділу. Оксана Митко розповіла про основні вимоги до ведення гурткової документації у 2019-2020 навчальному році. Віта Грабова ознайомила присутніх із планом проведення обласних та всеукраїнських масових заходів з художньо-естетичного напряму у І семестрі 2019-2020 навчального року.

4Учасники інструктивно-методичної наради мали змогу переглянути відеоролик із напутнім словом від міністра освіти і науки України – Ганни Новосад.

По завершенні наради відбулись засідання методичних об’єднань керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів.

Голова методичного об’єднання, методист навчально-методичного відділу художньо-естетичного виховання школярів Наталія Василишина проаналізувала роботу даного об’єднання за 2018-2019 навчальний рік, ознайомила творчу групу з планом роботи на 2019-2020 навчальний рік. Члени МО обговорили питання самоосвітньої діяльності та затвердили календарно-тематичні плани на 2019-2020 навчальний рік.

1Керівникам гуртків акцентувалась увага на естетичних, ідейних, духовних цінностях вихованців, розвитку та реалізації їх творчих здібностей, знань, умінь і навичок, впровадження інноваційних технологій навчання на заняттях засобами образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва та участь у конкурсах обласного та всеукраїнського рівня.

Під час проведення обласного методичного об’єднання керівників гуртків соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів Ольга Валькова, голова МО проаналізувала роботу у 2018-2019 навчальному році. Також було обрано склад творчої групи та оголошено завдання на 2019-2020 навчальний рік.

Переконані, що ця зустріч була корисною та налаштувала педагогів на виконання складних і важливих завдань нового навчального року