18 березня 2019 рокуХмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведенообласний огляд-конкурс художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва колективів закладів загальної середньої та позашкільної освіти у Летичівській та Меджибіжській селищних об’єднаних територіальних громадах.

1Підтримати вихованців прийшли начальник відділу освіти, молоді та спорту Летичівської селищної ради Михайло Маринюк, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Летичівської селищної ради Борис Онищук, секретар Летичівської селищної ради Олена Попова.

2Захід розпочався з перегляду інструментального жанру, виступу оркестру народних інструментів, який на достойному рівні зіграв українську народну пісню «Ой, у лузі» (керівник Олександр Крупа). Завдяки виступу вихованців лялькового театру «Бабусина скриня» усі глядачі поринули у казкове дійство Г-Х Андерсена «Снігова королева» (керівник Жанна Остапишена).

3Пізніше на розгляд журі було представлено виставки робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Меджибіжської та Летичівської селищних ОТГ, які знаходилися у приміщені навчально-виховного комплексу №2.На виставці Летичівської громади вихованцями було представлено100 цікавих експонатів у 22 техніках та продемонстровано 11 майстер-класів. Виставка Меджибіжської громади складалась близько із 60 робіт у 7 техніках.

4Концертна програма «Дитинство не втрачай!» була насиченою та складалась із 21 різножанрового номеру. Члени журі відзначили емоційний номер Коцур Вікторії, учениці Летичівського ліцею №1 з уривком поеми «Маруся Чурай» (керівник Оксана Трачевська). Гідно виступили Марина Коваль та Марія Олексенко, учениці Гречинецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дитячий навчальний заклад» з літературно-музичною композицією «Всі ми родом із дитинства» (керівник Зоя Собченко), фольклорний гурт Лисогірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Меджибіжської ОТГ із грою на ложках «А до мене Яків приходив» (керівник Леся Захарчук).

Неабияку роль у створенні загального емоційного сприйняття концертної програми зіграли гарно підготовлені ведучі Анна Синявська та Денис Кліманський.

5Хореографічний колектив «Бужаночка» та ансамбль спортивного бального танцю «Діалог» Центру творчості дітей та юнацтва вразив глядачів цікавими хореографічними постановками «Волинські притупи», «Ніч, яка місячна» (керівники Михайло Остапишен, Наталія Мальнова).

Після закінчення концертної програми до учасників дійства та всіх присутніх звернулась Заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Наталія Жолобок, висловивши щиру вдячність за яскраве та сповнене позитивних емоцій дійство.