15 березня Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведено огляд-конкурс художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва у Красилівській та Антонінській об’єднаних територіальних громадах.

1На святі дитячої творчості були присутні начальник відділу освіти, молоді та спорту Красилівської міської ради Заїка Олена Михайлівна та голова профспілки Снігур Володимир Іванович.

2Огляд-конкурс складався з концертної програми «Дитинство в сонячних долонях» і виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Сад мистецтв».

Концертна програма, у якій взяли участь близько 250 вихованців, була насиченою та складалася з 21 різножанрового номеру.

3Журі відмітило виступи Молчанової Аліни, учениці Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 з піснею Адріани «В нашому серці» (кер. Ольга Шаховал), Бушмакіної Олександри та Приймачук Каміли, учениць Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 з твором О. Фіголь «Дитинство» (кер. Валентина Пилипчик, Ірина Хлєбнікова), фольклорних гуртів «Левада» Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та «Родовід» Антонінської ОТГ (кер. Наталія Драчук, Тетяна Підберезна), ксилофоністів – Данилюка Андрія та Ромашка Вячеслава, учнів закладів загальної середньої освіти міста (кер. Анатолій Ткачук), лялькового театру «Млинок казок» Красилівського будинку творчості дітей та юнацтва (кер. Тетяна Семякова), драматичного театру Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 ім. П. Кізюна (кер. Людмила Богуславська, Ліля Дика, Наталія Либа), танцювальних колективів «Перлинка» та «Фреш» будинку творчості дітей та юнацтва (кер. Марина Якимлюк) та хореографічної студії «Візерунок» закладів загальної середньої освіти  (кер. Сергій Березюк, Івана Крижанівська).

4Продовженням заходу стала виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Сад мистецтв», на якій було представлено понад 100 робіт високої якості у 22 техніках. Ведучі провели театралізовану, захоплюючу, цікаву у віршованій формі екскурсію.

6Також вихованцями будинків творчості дітей та юнацтва Красилівської міської ради та Антонінської об’єднаної територіальної громади було проведено майстер-клас із виготовлення квітів у 23 різних техніках. Результатом якого стало створення колективного творчого панно під назвою «Подих весни». Вихованці гуртка «Образотворче мистецтво» провели майстер-клас по створенню картин нетрадиційними техніками живопису: трьох видів штампування, трафаретне зображення та живопис по вологому. Завершив виставку показ мод юними моделями будинку творчості дітей та юнацтва.

7Заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Наталя Жолобок висловила слова подяки юним майстрам та їх керівникам, побажала творчих злетів і плідної праці та подякувала за організацію заходу.