Під таким гаслом 05 березня Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено огляд-конкурс художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новоушицької селищної об’єднаної територіальної громади та Новоушицького району.

1Усіх гостей свята у Новоушицькому будинку дитячої творчості зустрічав аматорський духовий оркестр Заміхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Анатолій Цмуз).

2Огляд-конкурс розпочався з виставки декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, яку відкрили флешмобом вихованці хореографічного гуртка «Веселка» Новоушицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 (керівник Антоніна Гончарук). Вони створили карту Новоушицького району у техніці торцювання.

Екскурсію по виставці, на якій було представлено 100 робіт у всіх техніках, провели чудові ведучі. Також юними умільцями було проведено 15 майстер-класів.

3На початку концерту з вітальним словом до всіх присутніх звернулися: Віталій Кокарев, заступник голови Новоушицької селищної ради та Петро Мазур, заступник голови Новоушицької районної державної адміністрації.

Концертна програма складалася з 24 номерів різних жанрів: вокального, хореографічного, інструментального, фольклорного та літературно-мистецького.

4Члени журі відзначили виступи Омелюх Ірини, з піснею «Найдорожча» на слова та музику Н. Моспан, директора Новоушицького будинку дитячої творчості, тріо «Лебідки» з піснею «Перше почуття» на слова Л. Пономаренко, музику Н. Петраша будинку дитячої творчості (керівник Леся Стасишина); тріо «Гармонія» з піснею «Нова Ушиця» на слова А. Пасічника, музику Л. Вільготи та квартету «Джерело» з піснею «Калинонька» на слова М. Гринчука, музику В. Кравчука Новоушицького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія» (керівник Лариса Вільгота).

5Не можливо не відмітити номер фольклорного жанру «Віночок українських жартівливих пісень» у виконанні фольклорного колективу «Дзвіночок» Зеленокуриловецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоушицького району (керівник Тетяна Конашевська).

Хореографічний гурток-студія сучасного танцю «Дежавю» будинку дитячої творчості захоплював глядачів цікавими хореографічними постановками «Такі-такі» та «На стилі» (керівник Аліна Гаврилюк).

6Достойними були виступи театру тіней «Промінь» Куражинської гімназії з виставою «Природа – наш дім» (керівник Анна Кімаковська) та Дементьєва Даніїла, учня Новоушицького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія» з твором А. Пасічник «Балада про жінку-матір» (керівник Алла Горбатюк).

Також у заході взяли участь учні Новоушицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Танцювальний колектив «Перлина» показав хореографічну композицію «Україна» (керівник Галина Бацура), а Дикунець Світлана у жестовому виконанні продемонструвала пісню «Нехай квітує Україна» (керівник Лариса Князюк).

7По завершенню концертної програми до всіх присутніх звернулися Заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук та начальник відділу освіти, молоді та спорту Маргарита Власова, які подякували організаторам за гідне проведення свята та побажали юним артистам нових злетів та перемог.