09 вересня 2021 року працівниками навчально-методичного відділу художньо-естетичного виховання школярів було проведено інструктивно-методичну нараду з керівниками гуртків художньо-естетичного напряму. Захід відбувся онлайн, на платформі Google Meet, зібравши близько 50 учасників.

    З вітальним словом до присутніх звернувся т.в.о. директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук.

Він відмітив здобутки вихованців закладу, побажав усім гарного старту, успішного нового  навчального року.

psr21

    Наталя Жолобок, заступник директора з навчальної роботи, ознайомила з особливостями організації освітнього процесу,  звернувши увагу на деякі питання виховної роботи у  2021-2022 навчальному році щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок (за рекомендаціями МОН).

psr22

    Про основні вимоги до роботи керівників гуртків у новому навчальному році розповіла Інна Стельмах, завідувач навчально-методичного відділу художньо-естетичного виховання школярів.

    Віта Грабова, методист відділу, зробила аналіз здобутків вихованців гуртків художньо-сценічного профілю обласного центру у всеукраїнських фестивалях та конкурсах за І півріччя 2021 року.

    З основними вимогами до ведення гурткової документації ознайомила керівників гуртків Олеся Пасічник, методист відділу.

psr23

    Також в рамках наради було проведено методичне об’єднання керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. У 2021-2022 навчальному році до складу творчої групи методичного об’єднання входить 20 керівників гуртків, які працюють на базах закладів загальної середньої та позашкільної освіти області. Оксана Митко, методист відділу, голова методичного об’єднання, проаналізувала роботу методичного об’єднання за 2020-2021 навчальний рік, ознайомила з результатами участі вихованців у обласних та всеукраїнських масових заходах з даного напряму.

    У ході засідання було визначено мету та завдання на поточний навчальний рік. Методичне об’єднання працюватиме над темою «Вдосконалення творчих навичок гуртківців засобами декоративно-ужиткового мистецтва».

    Отже, 39 керівників гуртків художньо-естетичного напряму готові зустріти вихованців 15 вересня.