Юні фотомитці, які полюбляють фотографувати і закохані у мистецтво фотографії,  мали змогу позмагатися творчими доробками на обласному (заочному) конкурсі фоторобіт «Моя Україно!», який був проведений навчально-методичним відділом художньо-естетичного виховання школярів Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді з 27 вересня по 01 жовтня 2021 року.

myu1

    На конкурс приймались чорно-білі та кольорові знімки учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти в 10-ти номінаціях, у двох вікових категоріях. Всього на захід було надіслано понад 300 фоторобіт.

myu2

    Традиційно, найпопулярнішими номінаціями конкурсу стали портрет, пейзаж, флора та фауна, побутові або жанрові фотографії. Поряд з ними, були представлені й натюрморт, фото із застосуванням програми Аdobe Photoshop, репортажне фото, архітектура, макрофотографія, позажанрове фото.

myu3

    Упродовж тижня, членами журі  у складі професійних фотографів міста Хмельницького, членів національної спілки фотохудожників України Анатолія Іванова, Сергія Мар’ясова та керівника фотогуртка «Світлинка» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва Сергія Успаленка, були оцінені та відзначені роботи, які відповідали високому рівню якості та вражали оригінальністю.

myu4

    Голова журі, А.Іванов стверджує: «Уміння фотографувати – це не тільки процес, який приносить задоволення фотографу, але попри все, це можливість помилуватися своїми досягненнями, показати їх іншим людям, провести аналіз своєї роботи та виявити допущені помилки». У роботах юні фотомитці відображали найяскравіші та незабутні миттєвості нашої епохи, здобутки українців та їх любов до України.

myu5

    Визначено переможців - претендентів на участь у всеукраїнському фотоконкурсі. Головний критерій для обрання переможців – відповідність темі, номінації та загальній ідеї конкурсу «Моя Україно!».

Вітаємо та бажаємо і надалі віднаходити вдалі кадри!