19-21 квітня 2022р. у місті Кропивницькому  проходив Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі на тему: «Земля для нас та для нащадків. Маркери сталого розвитку міст та громад»

Фестиваль привернув увагу учнівської, студентської молоді, суспільства загалом до єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа сучасності. Конкурсанти змагалися у трьох номінаціях: «Образотворче мистецтво», «Театральне мистецтво», «Громадська думка».

У номінації «Образотворче мистецтво» юні художники поринули усім серцем у творчий процес, передавши свій настрій та фантазії у яскравих палітрах. Завдяки цьому Гран-Прі отримала Олександра Бурдейна вихованка гуртка «Живопис» Будинку творчості дітей та юнацтва Красилівської міської територіальної громади, за роботу «Екологічна катастрофа» (керівник Галина Федотова). Хмельниччину також достойно представляли вихованці Деражнянської, Кам’янець-Подільської та Старокостянтинівської міських територіальних громад, виборовши 4-ІІ та 7-ІІІ місць.

 2-2

3-1

У номінації «Театральне мистецтво» виступи складалися з яскравих, творчих номерів, які представляли талановиті вихованці із Кам’янець-Подільської, Нетішинської, Славутської, Старокостянтинівської та Хмельницької міських територіальних громад.

Юні театрали отримали 5-І, 1-ІІ та 7-ІІІ місць.

 4

5-1

У номінації «Громадська думка» взяли участь вихованці тільки двох областей, господарі і Хмельничани. Лідери учнівського самоврядування області з Гуменецької сільської територіальної громади представили власні відеоролики, інфографіку та постери за темою сесій, які були попередньо оголошенні для усіх учасників. Завдяки наполегливій праці, неймовірно цікавому креативу юні лідери отримали 3-ІІІ призових місця

Всього у скарбницю Хмельниччини додалося

одне Гран-Прі, 5-І, 11-ІІ, 10-ІІІ місць.

Загалом у фестивалі брали участь вихованці із 9 областей України, а саме: Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Одеської, Рівненської та Хмельницької області. Цього річ перше місце серед областей посіли господарі фестивалю - Кіровоградська область Хмельниччина посіла друге місце за нами Дніпропетровська область.

Вдячні усім талановитим учасникам та шановним керівникам за активність, творчість, позитив, креативні ідеї, нові можливості, новий досвід, який став можливим завдяки усім дотичним до цієї яскравої події! Ми переконані, що                28-й фестиваль обов‘язково відбудеться, і буде він у мирній, незалежній, єдиній Україні.