« … Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен спинятися на досягнутому…»

В.О. Сухомлинський

07 листопада 2023 року в Центрі дитячої та юнацької творчості Кам’янець-Подільської міської територіальної громади  навчально-методичним відділом художньо-естетичного виховання школярів Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді в очному форматі проведено обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва на тему: «Художні техніки декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва як дієвий засіб формування у школярів національно-патріотичного світосприйняття»..

tzn2

У роботі  семінару-практикуму  взяли участь керівники гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва з 13 територіальних громад, сумісники Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

З вітальним словом до учасників звернулись Юлія Сабат, головний спеціаліст управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, Наталя Жолобок, заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

tzn3

Захід поєднав теоретичний та практичний блоки. У теоретичному блоці Олександр Ткачук, директор Центру дитячої та юнацької творчості ознайомив з роботою закладу відеопрезентацією «Грані дитячої творчості», Наталія Ніколайчук, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників розповіла про підвищення рівня професійної компетентності педагогів-позашкільників через співпрацю з ЦПРПП, Ірина Марціновська, практичний психолог ЦДЮТ ознайомила з проєктною діяльністю психологічної служби закладу по формуванню психічного здоров’я гуртківців засобами арт-терапії в умовах воєнного та поствоєнного стану і провела з учасниками семінару творчу вправу «Скриня моїх ресурсів».

tzn4

Практичний модуль складався з цікавих та насичених  активностей. Вихованками Народного художнього колективу гуртка «Колорит» Марією Кушко та Єлизаветою Бойчун була представлена пісочна анімація: замальовки за мотивами драми Лесі Українки «Лісова пісня».

Майстер-клас з петриківського розпису провела Зоя Стасюк, керівник гуртка творчої праці «Дзвіночок», з самчиківського розпису – Наталія Качковська, керівник Народного художнього колективу гуртка «Колорит».

tzn5

Техніці «Сухий пензель» навчала Христина Мельник, керівник гуртка образотворчого мистецтва  «Етюд».

tzn6

Майстер клас з сухого валяння («Осіння прикраса») провела Уляна Бугерчук, вчитель трудового навчання ліцею №10, вчила працювати з джгутовою філіграню («Кам’янецький сувенір») – Руслана Задорожна, вчитель трудового навчання ліцею №5.

tzn7

 Соняхи з синельного дроту виготовляли на майстер-класі у Наталії Махині, керівника гуртка образотворчого мистецтва «Веселка», об’ємну іграшку у техніці паперопластика – у Лариси Ксеник, керівника гуртка творчої праці «Подоляночка», ляльку-Ангела – у Аліни Лук’янової, керівника гуртка творчої праці «Фантазія».

tzn8

Під час круглого столу було підведено підсумки роботи,  учасники семінару-практикуму обмінялися думками, враженнями та отримали сертифікати учасників.

Семінар пройшов на високому рівні в атмосфері творчості та гармонії.

tzn9