Саме на таку тему 30 жовтня 2020 року відбувся обласний онлайн семінар-практикум керівників гуртків початкового технічного моделювання. Метою заходу було удосконалення педагогічної майстерності, розширення освітнього простору керівників гуртків в реалізації компетентнісного підходу у роботі гуртка початкового технічного моделювання.1а

В роботі семінару-практикуму взяли участь 31  керівник  гуртка з 9 районів: Білогірського, Віньковецького, Деражнянського, Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Старокостянтинівського, Теофіпольського, Чемеровецького, Ярмолинецького, 5 міст: Кам’янець-Подільського, Нетішина, Славути, Старокостянтинова, Шепетівки та 9 об’єднаних територіальних громад: Гуменецької сільської, Антонінської, Летичівської, Новоушицької, Старосинявської, Чемеровецької селищних, Волочиської, Городоцької і Дунаєвецької міських.

Роботу семінару розпочала Ганна Колодніцька, методист Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, голова методичного об’єднання керівників гуртків початкового технічного моделювання.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся т.в.о. директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук.

2аВ ході онлайн семінару-практикуму розглядалося ряд цікавих питань:

- «Атестація педагогічних працівників - цікаве та важливе» висвітлила питання Марія Гаєвська, заступник директора з навчально-методичної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної  творчості учнівської молоді;

- «Моделювання різних видів діяльності з реалізації компетентнісного підходу у роботі гуртка початкового технічного моделювання», розкрила питання Галина Майструк, методист Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості;

- «Нові підходи у роботі з вихованцями та батьками в умовах  реалізації завдань Концепції Нової української школи», висвітлила питання Тетяна Васильчук, керівник гуртка науково-технічного відділу Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості.

3аПочаткове технічне моделювання – це майстерня для втілення дитячих мрій та фантазій. Саме з цього гуртка починається знайомство малечі з технічною творчістю. Секретами виготовлення рухомої механічної іграшки ділився Сергій Коновал, керівник гуртка початкового технічного моделювання  Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за сумісництвом.

Висловлюємо слова подяки виступаючим на онлайн семінарі-практикумі за змістовні доповіді бажаємо успіхів та натхнення у роботі усім учасникам.