З метою підвищення фахової майстерності,  працівниками відділу науково-технічної творчості, 23 березня 2021 року проведено обласне онлайн методичне об’єднання керівників гуртків радіоелектронного і радіотехнічного конструювання на тему: «Ключові освітні компетенції сучасного гуртківця».

 15

  До засідання долучилися педагоги з Старокостянтинівської, Хмельницької, Славутської, Полонської, Городоцької, Кам’янець-Подільської, Шепетівської міських та Летичівської, Ярмолинецької, Новоушицької селищних територіальних громад.

    Т.в.о. директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Григорій Гончарук привітав учасників заходу та проаналізував динаміку розвитку мережі гуртків радіоелектронного та радіотехнічного конструювання області.

    Під час засідання було розглянуто низку питань на вищезазначену тему.

    Володимир Кроль, керівник гуртка «Основи робототехніки та комп’ютерного моделювання» Кам'янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості розкрив питання «STEM-освіта в позашкіллі: від теорії до практики». Виступ супроводжувався презентацією.

4

    Олег Мартинюк, заступник директора з навчально-виховної роботи Хмельницького професійного ліцею електроніки розповів про впровадження STEM-проектів у навчальну програму гуртка. Педагоги з відеоматеріалів колеги ознайомилися з матеріально-технічною базою STEM-центру, який діє на базі ліцею.

7

    Станіслав Ковальський, керівник гуртка-методист «Радіотехнічного конструювання» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді продемонстрував, які форми та методи роботи використовує з наймолодшими школярами з використанням конструктора Lego Wedo 2.0.

11

    Олександр Новосад, керівник гуртка «Радіоелектронного конструювання» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, повідомив про основні вимоги та рекомендації щодо підготовки команди області до Всеукраїнських змагань учнівської молоді з радіоелектронного конструювання.

    Гуртки радіоелектронного та радіотехнічного конструювання служать хорошою базою для профорієнтації учнівської молоді у виборі майбутнього фаху. З питанням профорієнтаційної роботи до керівників гуртків звернувся Андрій Чехман, керівник гуртка «Радіотехнічного конструювання» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, який працює майстром виробничого навчання в Хмельницькому професійному ліцеї електроніки. Педагоги ознайомилися з спеціальностями та вимогами до вступу в заклад.

    І, хоча члени методичного об’єднання досвідчені педагоги, кожен з них дізнався щось нове та поповнив свої знання.

    На завершення заходу, Григорій Макарович зазначив, що засідання пройшло конструктивно, змістовно, на належному методичному рівні. Подякував колегам за активну участь та побажав професійних успіхів. Учасники методичного об’єднання висловили щире сподівання на зустріч офлайн!