18 листопада 2021 року на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді спільно з Центром дитячої та юнацької творчості Гуменецької сільської ради було проведено онлайн семінар-практикум для  керівників гуртків початкового технічного моделювання на тему: «Інтеграція форм і методів навчання у гуртках початкового технічного моделювання в умовах карантину».

kg1

    Метою семінару було розширення уявлень щодо напрямів та форм гурткової роботи у період карантину, а також підвищення інформаційної-цифрової  компетентності керівників гуртків із використання інформаційно-комунікаційних технологій та ресурсів Інтернет.

    У заході взяло участь 39 педагогічних працівників з 24 територіальних громад.

    З вітальними словам до учасників онлайн семінару-практику звернувся  Гончарук Григорій Макарович, т.в.о. директора  Хмельницького обласного центру науково-технічної  творчості учнівської молоді, Заслужений працівник освіти України.

    Мартинюк Тетяна Василівна, директор Центру дитячої та юнацької творчості Гуменецької сільської ради, провела захоплюючу відео презентацію освітнього середовища Центру дитячої та юнацької творчості Гуменецької сільської ради, яка вразила учасників онлайн семінару-практикуму розвитком позашкілля у Гуменецькій територіальній громаді.

    Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості провели для учасників семінару-практикуму  онлайн екскурсію постійно діючої виставки Центру дитячої та юнацької творчості.

kg2

    Традиційно, методист Колодніцька Ганна Анатоліївна, методист Хмельницького обласного центру науково-технічної  творчості учнівської молоді провила аналіз обласних масових заходів з початково-технічного та предметно-технічного профілів за 2021 рік. Доповнив виступ Гаркавенко Юрій Володимирович, суддя Національної категорії, майстер спорту міжнародного класу, керівник гуртка Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва.

    На онлайн семінар-практикум була запрошена Лужняк Людмила Володимирівна, методист лабораторії підвищення кваліфікації та дослідно-експериментальної роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області, яка розкрила питання «Використання сервісів Веб 2.0 при організації гурткової роботи з вихованцями». Учасники семінару познайомилися зі використанням дошки Padlet, сервісом для створення вправ About LearningApps.org, електронним підручником Mozaik Education, тощо.

kg3

    Даний виступ став надзвичайно актуальним для керівників гуртків, адже дистанційна робота вимагає від педагога постійного пошуку зручних інтернет ресурсів для комунікації та навчання вихованців.

    «Роль початкового технічного моделювання у формуванні особистості молодшого школяра»  висвітлив Шкляр Микола Петрович, керівник гуртка початкового технічного моделювання Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за сумісництвом.

kg4

    Чудовий майстер-клас «Осінні витівки» провела  Костюк Олена Володимирівна, керівник гуртка початкового технічного моделювання  Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за сумісництвом.

    Семінар відбувався в діловій дружній атмосфері. По завершенню учасники поділилися своїми враженнями, реалізацією власних очікувань від семінару-практикуму та висловили подяку організаторам та доповідачам.