З 10 по 23 травня Українським державним центром позашкільної освіти спільно з Полтавським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено Всеукраїнський конкурс учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання (онлайн формат). Участь взяли  56 учасників, 26 команд  з 20 областей України.

Честь Хмельниччини захищали дві команди: вихованці  Кам’янець-Подільського

Центру дитячої та юнацької творчості – Білик Андрій і Панютін Артур та вихованці закладу позашкільної освіти клубу «Юний технік» Нетішинської міської ради – Подлєсний Арсен і Ткачук Анна. Наші діти  чотири дні  виборювали перемогу і дуже достойно представляли нашу область.

1

У перший і другий дні змагань, 15-16 травня відбувся теоретичний залік за участі 29 юних техніків. Білик Андрій та Ткачук Анна посіли  другі місця.

2

16 травня наступний етап конкурсу – конструкторське завдання, зміст якого полягав у створенні з деталей Lego-консткуктора власного проєкту моделі техніки на тему: „Повітряна флотилія на захисті України”. По завершенню конструювання учасникам необхідно було коротко презентувати свою модель. Панютін Артур і Подлєсний Арсен здобули також другі місця.

3

Справжння боротьба розпочалася 17 травня, коли відбувалося творче завдання. Це один із непростих етапів для учасників конкурсу. За дві години із розгорток геометричних тіл діти мали придумати, виготовити і оздобити проєкт будівлі для майбутньої відбудови України на тему: „Дім-корабель: житло на суші і на воді”. Юні архітектори Хмельниччини  достойно виступили і  посіли: 1 місце – Ткачук Анна, 2 місце – Білик Андрій.

4

18 травня відбувся останній четвертий етап конкурсу „Технічне завдання”. Відповідно до програми заходу учасники виготовляли з паперу прототипи української „біологічної зброї” чайок та українських півників. Дітям були запропоновані заздалегідь розроблені 3-D моделі. І в цьому конкурсному завданні наші діти продемонстрували високі результати: Панютін Артур – 1 місце, Подлєсний Арсен – 2 місце.

5

За підсумками чотирьох етапів конкурсу діти  вибороли 8 призових місць в особистому заліку. За кількістю набраних балів команда клубу «Юний технік» Нетішинської міської ради здобула 2 загально  командне місце.

6

Вітаємо юних техніків та їх наставників! Бажаємо подальших нагород і успіхів на ниві технічної творчості!

7

8

11

12