21 квітня 2021 року у Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулися педагогічні читання на тему:  «Спадщина відомих педагогів в освіті сьогодення».

    Педагогічні працівники ознайомились з педагогічними і філософськими поглядами таких видатних педагогів як: Григорій Сковорода, Софія Русова, Януш Корчак, Джон Дьюї, Іван Осадчий, Марія Монтессорі. Педагогічна спадщина цих педагогів-новаторів грандіозна за обсягом і багатством гуманістичного змісту. Їх принципи, ідеї педагогіки надзвичайно актуальні для розвитку сучасної освіти України.

spv1

    «Бути гарним педагогом – це бути справжнім реформатором майбутнього життя України» - словами Софії Русової звернулася до педагогічних працівників Гаєвська Марія Володимирівна заступник директора з навчально-методичної роботи. Педагогічні працівники Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді виступили з цікавими, змістовними доповідями та презентаціями.

spv2

     Серед розглянутих питань: «Новаторська педагогіка Григорія Сковороди», «Учнівське самоврядування в педагогіці Януша Корчака», «Інноваційна сутність педагогічної спадщини Софії Русової», «Інноваційні підходи до навчально-виховного процесу в педагогіці Джона Дьюї», «Педагог-новатор Іван Осадчий»,  «Педагогіка свободи Марії Монтессорі».

spv3

     Знання педагогічної спадщини минулого допомагає усвідомити, що багато з того, що сприймається як нове, оригінальне творіння, давно вже існувало раніше, а педагогічні ідеї українських та зарубіжних метрів  педагогіки і практики минулого – це ідеї майбутнього.

    Педагогічні читання дали можливість педагогам розширити свою педагогічну свідомість, обмінятися досвідом, знайти однодумців.

spv4