03 червня 2019 року під головуванням директора обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Г.Гончарука відбулось підсумкове у 2018/2019 навчальному році засідання науково-методичної ради.

1На порядку денному розглядалися питання:

  • Про підсумки роботинад IV етапом науково-методичної проблеми.
  • Про підсумки проведення конкурсів педагогічної майстерності.
  • Про розгляд навчальних програм з позашкільної освіти.

З аналізом науково-методичної роботи за 2018/2019 н.р. виступила заступник директора з навчально-методичної роботи М.Гаєвська, прозвітувавши про результати організації і проведення методичної роботи з педагогічними працівниками.Марія Володимирівназазначила, що важливими здобутками у методичній діяльності педагогів закладу були: реалізація плану роботи четвертого етапу науково-методичної проблеми: «Пошук шляхів реалізації проблеми через удосконалення виховної роботи»;атестація педагогічних працівників закладу, за наслідками якої один із 8 працівників був атестований на присвоєння педагогічного звання «керівник гуртка-методист»; проведення ряду методичних об’єднань, семінарів-практикумів та інших форм методичної роботи з педагогічними працівниками, що сприяли підвищенню їх професійного рівня; ознайомлення із практикою впровадження новітніх інтерактивних та інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес, активному використанню мультимедійних матеріалів у роботі.

2Про підсумки проведення конкурсів педагогічної майстерності у 2018/2019 навчальному році ознайомила присутніх завідувач відділу методичного І. Микуляк.

Членами науково-методичної ради були розглянуті адаптовані навчальні програми з позашкільної освіти науково-технічного, художньо-естетичного, науково-дослідницького та гуманітарного напрямів.