18 березня 2019 року під головуванням директора обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Г. Гончарука відбулось засідання науково-методичної ради.

На порядку денному розглядалися питання:

1. Створення виховного простору для формування у вихованців ціннісного ставлення до себе.

2. Про підсумки проведення декадипедагогічної майстерності.

1З питанням «Створення виховного простору для формування у вихованців ціннісного ставлення до себе» виступила заступник директора з навчально-методичної роботи М.Гаєвська. У своїй доповіді Марія Володимирівна зазначила, що заклад позашкільної освіти сьогодні покликаний, в першу чергу, стати осередком виховання, в тому числі, самовизначення і самореалізації кожної особистості. В освітньому процесі закладу головний акцент має переноситись із засвоєння певної кількості знань на виховання особистості з урахуванням її унікальної природи, і вже на цій основі формувати у неї моральні цінності, творчу і самотворчу діяльність.

В обговоренні доповіді брали участь методисти та керівники гуртківзакладу. Всі вони відмітили, що успішність виховання учнівської молоді великою мірою залежить від особистості педагога, який повинен володіти високими моральними якостями, ґрунтовними знаннями, педагогічними технологіями, здатністю отримувати додаткові знання, необхідні для практичної діяльності.

Наступне питання, яке було розглянуто членами науково-методичної  ради – «Про підсумки проведення декади педагогічної майстерності».У виступі було представлено розширений аналіз заходів, які було проведено під час декади педагогічної майстерності.

За підсумками засідання прийняті рішення для використання у роботі педагогічного колективу закладу.