04 жовтня 2023 року у Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді завершився обласний заочний конкурс робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!»

На конкурс приймались кольорові та чорно-білі знімки учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти в 11-ти номінаціях, у двох вікових категоріях. Всього на захід було надіслано понад 360 фоторобіт.

Традиційно, найпопулярнішими номінаціями конкурсу стали портрет, пейзаж, флора та фауна, побутові або жанрові фотографії. Поряд з ними, були представлені й натюрморт, фото із застосуванням програми Аdobe Photoshop, репортажне фото, архітектура, макрофотографія, позажанрове фото.

Роботи оцінювалися журі у складі професійних фотографів міста Хмельницького, членів національної спілки фотохудожників України Анатолія Іванова, Сергія Мар’ясова та керівника фотогуртка «Світлинка» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва Сергія Успаленка. Головний критерій для обрання переможців – відповідність темі, номінації та загальній ідеї конкурсу "Моя Україно". Найвищу оцінку здобули знімки, які відповідали високому рівню якості та вражали оригінальністю.

У переважній більшості робіт юні фотомитці відображали найяскравіші та незабутні миттєвості нашої епохи, красу природи, здобутки українців та їх любов до Батьківщини.

Впевнені, переможці обласного етапу конкурсу достойно презентуватимуть Хмельниччину на всеукраїнському рівні.