25 березня 2024 року під головуванням директора обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Михайла Маринюка відбулось засідання науково-методичної ради.

На порядку денному розглядалося актуальне питання: «Національно-патріотичне виховання – основа освітньої діяльності з учнівською молоддю. Сучасний погляд на національно-патріотичне виховання», яке висвітлила Марія Гаєвська, заступник директора з навчально-методичної роботи.

Марія Володимирівна наголосила, що в умовах сьогодення, перебування України в стані війни через повномасштабний напад російської федерації, коли Україна ціною життя Героїв, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів, громадян відстоює свободу і територіальну цілісність, проблема патріотичного виховання особистості набуває особливої значущості. Патріотизм по сучасному – це коли  працює головний принцип - «Мене все стосується і все залежить від мене!». Важливу роль у цьому відіграє особистий приклад самого педагога, його погляди та практичні дії, що є взірцем для наслідування.

 

Всі заходи обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, які були проведені мають національно-патріотичне спрямування, доцільно підібрані, яскраві, в них поєднуються різноманітні методи і форми виховання, насичені патріотичними емоціями та переживаннями. Коли кожна дитина прокладе свій переможний шлях і буде пишатися, що він українець, а її любов до батьківщини, стиль життя та цінності будуть викликати почуття поваги та гордості, тільки тоді і так ми сформуємо самодостатню країну, із міцною українською ідеєю, країну, яка викликає повагу у всьому світі.