Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді з 23 вересня по 9 жовтня 2024 року проведено щорічний обласний заочний конкурс юних фотоаматорів "Моя Україно!".
 
На конкурс приймались фотознімки учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти області в 11-ти номінаціях, у двох вікових категоріях.
Свої фотороботи представили учасники з 36 територіальних громад області. Всього на захід надіслано 400 фоторобіт.
 
Традиційно, найпопулярнішими номінаціями конкурсу стали портрет, пейзаж, флора та фауна, побутові або жанрові фотографії. Поряд з ними, були представлені натюрморт, фото із застосуванням програми Аdobe Photoshop, репортажне фото, архітектура, макрофотографія, позажанрове фото, безбар’єрність.
 
Більшість робіт відповідали високому рівню якості виконання, вирізнялися оригінальністю назв. Юним фотолюбителям вдалося вловити та відобразити настрій, емоції, передати внутрішні переживання та характер у конкурсних роботах.
 
Члени журі визначили переможців – претендентів на участь у всеукраїнському фотоконкурсі та призерів, їх роботи будуть експонуватися на виставці у Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г. Шевченка.
 
Вітаємо юних фотоаматорів з перемогою!