У часи, коли наша мова стає щитом і мечем у боротьбі за незалежність, ми знову збираємося разом на традиційний Радіодиктант національної єдности. 25 жовтня об 11:00 вся Україна, від східних до західних кордонів, від півночі до півдня, візьме в руки ручки та зошити, щоб написати разом історію нашої єдности.
 
Цього року текст диктанту створила видатна українська письменниця Оксана Забужко, а читатиме його справжній воїн слова й духу – поет і військовий Павло Вишебаба.
 
Хмельницькі освітяни планують, як завше, активно долучитися до написання Радіодиктанту.
 
Бо Радіодиктант – це більше ніж перевірка грамотности. Це наш спільний голос, наше єднання у любові до української мови. Це можливість довести, що навіть у найтемніші часи ми залишаємося народом, який цінує своє слово, свої звичаї і свою культуру.
 
Почути текст можна: на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура; в етері телеканалу Суспільне Культура; на YouTube-каналі Українського Радіо; на Facebook-сторінках Суспільного.
 
Як подати свою роботу на перевірку?
 
Маємо два зручні способи: 
  1. Традиційний спосіб: надіслати паперового листа на адресу: вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001 (Важливо! Штемпель має бути датований не пізніше 27 жовтня).
  2. Цифровий формат: сфотографувати або відсканувати свій текст і надіслати файл (формати: .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) до 11:00 28 жовтня на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Текст Радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.
 
Після оприлюднення тексту Радіодиктанту електронні листи не прийматимуть. Усі надіслані роботи перевірятиме фахова комісія мовознавців.
 
Тож, єднаймося словом! Творімо історію разом! Знаємо: наше українське слово – це зброя. Воно має силу змінювати світ, надихати на боротьбу і наближати Перемогу над ворогом.