Що таке толерантність? Кожен вкладає у це поняття своє бачення: стриманість, повага до вибору іншого, ввічливість, лояльність, комунікабельність, терпимість до відмінностей, уміння володіти собою, уміння слухати, допитливість… Без цих рис неможливо уявити сучасного педагога.

    30 квітня 2021 року відбулось заняття з елементами тренінгу для  методистів та завідувачів художньо-естетичного та організаційно-масового відділів Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді на тему: «Толерантність у педагогічному спілкуванні». Підготувала і провела захід практичний психолог  закладу Тетяна  Тхоржевська.

izobrazhenie_2021-05-12_191545

    У ході інформаційної частини було висвітлено структуру толерантності педагога, продемонстровано вправу, яка ілюструє вплив слова на психологічний стан людини та підкреслено важливість для педагога бути терпимим, здатним спілкуватися без критики та образ.

    Під час практичної частини педагоги мали можливість оволодіти технікою «Я - повідомлення», яка допомагає звикнути правильно і з повагою до інших висловлювати свої притензії. 

izobrazhenie_2021-05-12_191611

    Наприкінці заняття учасниками було сплетено нитяний килим, який образно втілив відображення стосунків у колективі: якщо вони стають натягнутими, це не приносить нікому радості. І навпаки – якщо послабити нитки, все буде добре.

    Кожен з учасників щось для себе усвідомив, відкрив, над чимось замислився.

    Толерантність в педагогічному спілкуванні – комплексне поняття, яке охоплює професійні риси педагога у високому розумінні цього слова.

    Будьмо толерантними!